Trouwfilm

Marc Poell

Ik film en monteer al vele jaren en ik doe dit met heel veel plezier. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik er mijn werk van heb kunnen en mogen maken. Na enkele jaren voor een televisie-station te hebben gewerkt, besloot ik me meer toe te gaan leggen op ‘art-videography’. Met de tijd is me steeds meer duidelijk geworden dat mijn hart bij het maken van huwelijksfilms ligt. Voor mij is het maken van een mooie huwelijksfilm een klein kunstwerkje. Het stoffige imago van een bruidsreportage uit de vorige eeuw ligt lang achter ons. Met de huidige techniek, gemengd met creativiteit, wordt een film van de huwelijksdag een prachtig en waardevol document dat het terugkijken meer dan waard is. Bij het bekijken van de trouwfilm beleef je je trouwdag als het ware weer een beetje opnieuw.

Trouwfilm Marc Poell

Trouwfilm | Cinematografie | Story telling

Tegenwoordig noemen veel videografen zichzelf ‘story-tellers’ of ‘cinematografen’ of iets van die strekking. Ik heb voor mezelf geen titel bedacht hoe ik me zou willen noemen. Ik vind dergelijke titels namelijk een beetje vaag. Als ik mezelf als filmer zou moeten omschrijven, zou ik zeggen dat ik iemand ben die heel nauwkeurig observeert. En uit die observatie ontstaat tijdens het filmen (en later in de montage) een proces dat leidt tot een heel mooi eindresultaat, namelijk de unieke film van jullie huwelijksdag. Ik geef toe dat dit ook een beetje vaag klinkt. Het komt echter het dichtst in de buurt van hoe ik mijn werk als filmer/editor ervaar. 

Apparatuur

Dit vind ik niet het allerbelangrijkste. Apparatuur moet naar mijn idee geen doel op zich zijn, maar een hulpmiddel voor degene die ze bedient om het maximale uit zijn of haar creativiteit te halen. Daarom stem ik de apparatuur die ik gebruik af op mijn ideeën en wensen die ik als filmer heb. Zodoende beschik ik over de juiste camera’s en randapparatuur om in elke situatie mooie beelden te kunnen maken. Ik werk met 4K-camera’s van Panasonic, met externe microfoons van Rode en Sennheiser en ik monteer met Adobe Premiere Pro en Adobe After Effects.

Call Now